- doc. Marie Borkovcová
- Petr Ocknecht
- Milan Václavík
- Ivan Papoušek
- Časté dotazy
- Foto + video
- Co to je Entomofágie
- Přehled jedlého hmyzu
- Chuť hmyzu
- Nutriční hodnoty
- Související odkazy

na Facebooku
pojďte s námi mapovat černé skládky ve Vašem okolí
Celorepubliková dobrovolnická akce
zpravodajský portál pro životní prostředí
soustředěná nabídka výrobků a služeb pro životní prostředí a ekologii
PETR OCKNECHT

Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.
Studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule in Retz, Rakousko. Maturitu si dodělal na Soukromé škole služeb, Velké Meziříčí. A jazykové vzdělání získal na Lingua centrum – Jazyková škola Olomouc.
V letech 1993 - 1995 získával zkušenosti na školních praxích a brigádách v Rakousku a v Německu.
V letech 1996 - 2001 pracoval jako Vedoucí provozu rodinné firmy Globál, Chropyně.
V letech 2001 - 2002 pracoval jako "Cook rounds" na výletní lodi M/V Galaxy, Celebrity cruises, Apollo ship challandres, Inc.
V letech 2002 - 2003 pracoval na pozici kuchař v restauraci Penzion pod přehradou, Horní Bečva
V letech 2004 - 2007 pracoval jako kuchař na hotelu Voroněž, Brno
V roce 2005 absolvoval stáž v hotelu LeCoq-Gadby, Rennes, Francie.
V letech 2007 - 2009 pracoval jako šéfcukrář v hotelu NoemArch, Brno
V letech 2009 - 2011 pracoval jako šéfcukrář v hotelu Comsa Brno Palace, Brno
V letech 2012 - 2013 pracoval jako cukrář v restauraci Il Mercato, Brno
Od roku 2013 - 2015 pracoval jako cukrář v restauraci Borgo Agnese, Brno.
Od roku 2016 pracuje jako Demichef de partie - Hotel Therme Laa an der Thaya, Rakousko
Kontakt:
tel: 777 566 009
email: petr.felix@centrum.cz
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku.
Magistrát města Brna
Č.j.: MMB/0103889/2011
Sp. značka: ZU/MMB/0103862/2011
Vznik oprávnění: 16.3.2011
Místo podnikání: Obecní 61/17, 634 00 Brno
IČ: 87692848
Média
Gejzír - ceskatelevize.cz
Průkopník mezi českými šéfkuchaři. Petr Ocknecht láká na menu ze cvrčků, švábů i červů - ihned.cz
Sýrová pomazánka s červy pěkně křupala, tvrdí redaktor MF DNES - idnes.cz
Šváb na talíři? Luxusní pochoutka - denik.cz
Pre silné žalúdky: Hmyzí kuchár - zivot.azet.sk